Skip to main content

Gezondheid en levensstijl

Iedereen verdient het om gezond en gelukkig te zijn. Ontdek manieren om een bevredigender leven te leiden, met een gezonder hart en ademhalingsstelsel, en zoek advies over pijnbestrijding en een actieve levensstijl.

Het laatste nieuws over een gezond hart

Wat is een hoge bloeddruk?

Een hoge bloeddruk is een veelvoorkomende aandoening waarbij de kracht te hoog is waarmee uw bloed tegen uw slagaderwanden drukt. Alvorens dieper in te gaan op deze aandoening, is het misschien goed eerst wat basiskennis op te doen van de bloeddruk zelf.

Lees verder

Meest populaire artikelen over de luchtwegen

Behandeling met verneveling

Frequente luchtweginfecties, nachtelijke hoestaanvallen, ademnood bij bewegen en buitenspelen – als uw kind zich niet goed voelt, is het niet meer dan natuurlijk dat u als ouder al het mogelijke wilt doen om het herstel te ondersteunen.

Read more

Gezondheid & levensstijl

Ontdek manieren om een beter leven te leiden, met een gezonder hart en ademhalingsstelsel, en zoek advies over pijnbestrijding en een actieve levensstijl.

Bloeddrukmeting en een bloeddrukgrafiek begrijpen

Bloeddrukmeting en een bloeddrukgrafiek begrijpen Hoe moet u de bloeddrukmeting interpreteren? De bloeddruk wordt gemeten in millimeters kwikdruk, mmHg. De bloeddruk bestaat uit twee waarden, zoals 130/80; dit wordt uitgesproken als “130 over 80”. De eerste waarde is de systolische bloeddruk, de maximumdruk in het bloed als uw hart slaat en het bloed in …

Meer lezen

Bloeddrukdagboek en Bloeddrukpas (gratis download) om uw metingen bij te houden

Bloeddrukdagboek en Bloeddrukpas (gratis download) om uw metingen bij te houden Wat is bloeddruk en wat betekenen de metingen? Bloeddruk is een maat van de kracht waarmee het bloed tegen de wanden van de bloedvaten stroomt. De bloeddrukmetingen hebben twee cijfers (bijvoorbeeld 118/78 mmHg, wat staat voor systolisch/diastolisch of SYS/DIA).

Meer lezen

Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk Wat is een hoge bloeddruk? Een hoge bloeddruk is een veelvoorkomende aandoening waarbij de kracht te hoog is waarmee uw bloed tegen uw slagaderwanden drukt. Alvorens dieper in te gaan op deze aandoening, is het misschien goed eerst wat basiskennis op te doen van de bloeddruk zelf. De bloeddruk is de druk …

Continue reading “Hoge bloeddruk”

Meer lezen
Alle Cardiovasculaire ziekten bekijken
Selecteer maximaal 2 producten.