Skip to main content

Nieuws en evenementen

Coronavirus (COVID-19) Corporate Statement

Coronavirus (COVID-19) Bedrijfsverklaring OMRON Healthcare-update over uitbraak van coronavirus (COVID-19) Hoofddorp, 2 april 2020 – OMRON Healthcare reageert op de aanhoudende wereldwijde uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) in overeenstemming met onze missie om levens te verbeteren en bij te dragen aan een betere samenleving. We streven ernaar om continue levering en distributie van onze medische …

Continue reading “Coronavirus (COVID-19) Corporate Statement”

Meer informatie

Coronavirus (COVID-19) Bedrijfsverklaring

OMRON Healthcare-update over uitbraak van coronavirus (COVID-19)

Hoofddorp, 2 april 2020 – OMRON Healthcare reageert op de aanhoudende wereldwijde uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) in overeenstemming met onze missie om levens te verbeteren en bij te dragen aan een betere samenleving.

We streven ernaar om continue levering en distributie van onze medische hulpmiddelen te garanderen en om de veiligheid en het welzijn van al onze werknemers over de hele wereld te beschermen. Na de eerste meldingen van de uitbraak van het Coronavirus heeft de OMRON Healthcare Group een wereldwijde taskforce gevormd om de impact aan te pakken, te bewaken en te verminderen.

Sinds de uitbraak van het Coronavirus de pandemische status bereikte, werd de gehele wereldwijde toeleveringsketen getroffen, wat leidde tot een verstoring van de logistieke capaciteiten en productiecapaciteit. We houden de situatie nauwlettend in de gaten en nemen maatregelen om de aanvoer van onze producten veilig te stellen en de kwaliteitsnormen te waarborgen.

We zien een verschuiving in de vraag naar ons portfolio van consumentenproducten in de meest getroffen regio’s met een toename voor onze categorieën ademhalings- en thermometerapparatuur. Om aan de behoeften van onze klanten en zorgverleners te voldoen, werken we nauw samen met onze partners over de hele wereld om de beschikbaarheid van onze producten te garanderen.

Om de gezondheid en het welzijn van al onze werknemers te helpen beschermen en om de verspreiding van het virus te beperken, hebben we onmiddellijk tijdelijke maatregelen genomen om het risico op infectie te helpen verminderen. Maatregelen thuiswerken, evenals het beperken van zakenreizen, off-site vergaderingen en externe bezoekers werden geïmplementeerd in de vroege stadia van de uitbraak. Onze maatregelen zijn afgestemd op de lokale overheid.

Gebruikmakend van onze technologische expertise op het gebied van de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen, mobiliseren we onze research en developement afdeling om snel oplossingen te bieden en begeleiding te bieden aan zorgverleners. Als antwoord op de behoeften die door de pandemie van het Coronavirus zijn gecreëerd, versnellen we de ontwikkeling van programma’s voor patiëntbewaking op afstand voor hypertensie, met als doel de zorg voor zorgverleners wereldwijd te verlichten.

Als een bedrijf dat nauw verbonden is met de gezondheid en het welzijn van degenen die we dienen, zijn onze gedachten bij onze consumenten en blijven we ons vastberaden inzetten in onze Going for Zero-missie om levens te redden.

Vriendelijke groet,

Isao Ogino
President en CEO
OMRON Healthcare Co., Ltd.

Cardiovasculaire gezondheid en COVID-19-risico

OMRON Healthcare raadt mensen aan die thuis hun bloeddruk meten om zichzelf op de gebruikelijke manier te blijven monitoren, zoals aanbevolen door hun arts. De huidige situatie met het COVID-19-virus biedt geen medische noodzaak om het gebruikelijke monitoringgedrag te veranderen. Wat betreft het gebruik van uw bloeddrukmeter, raden we u aan alle hygiënische adviezen zoals aangegeven door de nationale autoriteiten te respecteren en bij voorkeur uw persoonlijke bloeddrukmeters niet met anderen te delen, behalve voor gezinsleden die hetzelfde huishouden delen.

  • Onderzoek toont aan dat virussen, inclusief de seizoensgriep, ernstiger kunnen zijn voor mensen met hypertensie en het risico op gezondheidscomplicaties kunnen verhogen.

  • Als u een hoge bloeddruk heeft, is het belangrijk om met uw arts samen te werken om uw toestand onder controle te houden. Neem maatregelen om gezonde gewoonten aan te nemen, zoals regelmatig uw bloeddruk controleren, gezond eten en regelmatig sporten.

  • Als u denkt dat u mogelijk bent blootgesteld aan COVID-19 of symptomen ontwikkelt zoals koorts, pijn op de borst of moeite met ademhalen, neem dan contact op met uw arts.

Gegevens delen met artsen

  • Veel mensen zijn misschien bang om zichzelf of hun dierbaren naar het kantoor van een zorgverlener te brengen vanwege bezorgdheid over blootstelling aan het COVID-19-virus. Met OMRON aangesloten bloeddrukmeters kunnen gebruikers bloeddrukmetingen op afstand delen met hun arts.

  • Het delen van deze gegevens kan u en uw arts helpen te begrijpen of uw bloeddrukbehandelingsplan effectief is. Als u zich echter onwel voelt, neem dan contact op met uw arts.

  • Als u een OMRON-verbonden bloeddrukmeter bezit, hebt u toegang tot de mobiele OMRON Connect-app, waarmee gebruikers hun hartgezondheidsgegevens kunnen opslaan, volgen en delen met hun arts.

  • Je apparaat koppelen is eenvoudig. Download gewoon de OMRON Connect en volg de instructies op het scherm om uw apparaat te synchroniseren.

VOOR ONDERSTEUNING IN UW LAND

Neem contact op met de distributeur in uw land voor meer informatie en ondersteuning.

ESH-UPDATE OP COVID-19

19 maart 2020 – Verklaring van de European Society of Hypertension (ESH) over hypertensie:

Momenteel is er geen duidelijk bewijs dat hypertensie op zich geassocieerd is met een verhoogd risico op infectie door COVID-19. Daarom moeten patiënten met hypertensie dezelfde voorzorgsmaatregelen toepassen als personen van dezelfde leeftijdscategorie en met hetzelfde profiel van comorbiditeiten https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china

Bij stabiele patiënten met COVID-19-infecties of die risico lopen op COVID-19-infecties, moet behandeling met ACEI’s en ARB’s worden uitgevoerd volgens de aanbevelingen in de ESC / ESH-richtlijnen van 2018.1 Verder onderzoek waarin de voortdurend toenemende gegevens over de impact van hypertensie worden geanalyseerd en bloeddrukverlagende medicijnen, met name RAS-blokkers, op het klinische beloop van COVID-19-infecties zijn gerechtvaardigd.

Een waarschuwing!
Deze verklaring weerspiegelt het huidige (12 maart 2020) bewijs op het moment van publicatie en moet mogelijk worden bijgewerkt op basis van nieuw bewijs. De ESH werkt hun informatie indien nodig bij, die u kunt vinden op de volgende link: https://www.eshonline.org/spotlights/esh-statement-on-covid-19/


References:

1. Williams B, Mancia G, Spiering W, Agabiti Rosei E, Azizi M, Burnier M, Clement DL, Coca A, de Simone G, Dominiczak A, Kahan T, Mahfoud F, Redon J, Ruilope L, Zanchetti A, Kerins M, Kjeldsen SE, Kreutz R, Laurent S, Lip GYH, McManus R, Narkiewicz K, Ruschitzka F, Schmieder RE, Shlyakhto E, Tsioufis C, Aboyans V and Desormais I. 2018 ESC/ESH Guidelines for the management of arterial hypertension: The Task Force for the management of arterial hypertension of the European Society of Cardiology and the European Society of Hypertension: The Task Force for the management of arterial hypertension of the European Society of Cardiology and the European Society of Hypertension. Journal of hypertension. 2018;36:1953-2041.

Selecteer maximaal 2 producten.