A3 Complete
A3 Complete
A3 Complete
A3 Complete
Video afspelen
A3 Complete
A3 Complete
A3 Complete
A3 Complete
Video afspelen

A3 Complete

NE-C300-E
 • null
  3 jaar garantie

OMRON A3 Complete vernevelaar is een complete verneveloplossing voor tal van luchtwegaandoeningen.

Eén apparaat kan u helpen luchtwegaandoeningen of chronische aandoeningen van de bovenste en onderste luchtwegen te behandelen. Dit varieert van gewone verkoudheden of allergieën tot astma of COPD.

Een geïnhaleerd medicijn is het effectiefst als het daadwerkelijk het specifieke gedeelte van de luchtweg bereikt dat moet worden behandeld. Dit wordt bereikt door het medicijn om te zetten in verneveling met een andere deeltjesgrootte. Grotere verneveldeeltjes worden voornamelijk afgezet in de bovenste luchtwegen, terwijl kleinere deeltjes in de onderste luchtwegen worden afgezet.

 • null
  3 jaar garantie

Functies en voorzorgsmaatregelen

 • Unieke 3-in-1 instelbare vernevelset
 • Snel en efficiënt
 • Complete behandeling van de bovenste, middelste en onderste luchtwegen
 • Snelle verlichting van de bovenste luchtwegen
 • Kleine verneveldeeltjes die diep in de longen terechtkomen

Specificaties

Apparaattype
Compressor-vernevelaar
Geschikt voor
Bovenste luchtwegen - verstopte neus - rinitis - allergische rinitis - laryngitis, Middelste luchtwegen - tracheïtis - tracheobronchitis, Onderste luchtwegen - astma - bronchitis - bronchiolitis - COPD
Leeftijdbereik
Kind, Volwassene
Vernevelingssnelheid
Positie 1: 0,7 ml/min Positie 2: 0,5 ml/min Positie 3: 0,3 ml/min
Hoeveelheid medicatie
2-12 ml
Netvoeding
Ja
Geluid (dB)
65 dB
Deeltjesgrootte (MMAD)
Positie 1: 10 μm. Positie 2: 5 μm. Positie 3: 3 μm
Gewicht (kg)
1,30
Item afmetingen (mm)
130 x 190 x 215

Inhoud van de verpakking

 • A3 Complete vernevelaar
 • Vernevelset
 • Masker voor kinderen
 • Masker voor volwassenen
 • Luchtslang
 • Neusstuk
 • Mondstuk
 • Gebruiksaanwijzing

Garantie

OMRON biedt op dit product een garantie van 3 jaar vanaf de datum van aankoop.

Gebruiksaanwijzing en ondersteuning

Customer Service

Contact OMRON

Gebruiksaanwijzing

Veelgestelde vragen

Alle vernevelaars zijn apparaten die vloeibaar medicijn omzetten in aerosoldruppeltjes die gemakkelijk kunnen worden ingeademd via een mondstuk of masker. Het verschil zit in de techniek die wordt gebruikt om het medicijn om te zetten in aerosoldruppeltjes.

Een compressorvernevelaar gebruikt perslucht om de aerosol te creëren. Een meshvernevelaar gebruikt een vibrerend element dat met hoge frequentie oscilleert om medicatie door fijne gaatjes in de mesh te duwen, waardoor aerosoldruppeltjes ontstaan. Deze techniek zorgt ervoor dat de vernevelaar zeer compact en stil is. Daardoor is hij gemakkelijk te gebruiken onderweg, waar en wanneer u hem ook nodig hebt.

De meeste medicijnen voor behandeling van ziekten van de bovenste, middelste en onderste luchtwegen zijnin vloeibare vorm beschikbaar en kunnen aldus met een vernevelaar worden toegediend.

Vernevelaars maken het ook mogelijk om verschillende geneesmiddelen te mengen in de vernevelkamer, zodat ze gelijktijdig kunnen worden geïnhaleerd voor groter gebruikscomfort.

Afhankelijk van het type vernevelaar kan de vernevelaar verschillende onderdelen bevatten:

 • De basiseenheid of compressor
 • De vernevelaarset waar de medicatie wordt toegevoegd
 • De slang die de basiseenheid verbindt met de vernevelaarset
 • Vernevelkapje Mondstuk om medicatie via de mond in te ademen
 • Neusstuk om medicatie via de neus in te ademen
 • Masker
 • Luchtfilter

Let op: Raadpleeg altijd de reinigingsinstructies in de handleiding van de vernevelaar.

Het wordt aanbevolen om de vernevelaarset, het mondstuk, het neusstuk en het masker na elk gebruik te reinigen (noodzakelijk na elke dag van officieel gebruik). Deze kunnen worden gewassen met warm water en een mild reinigingsmiddel. Daarna moet u ze grondig afspoelen met zuiver heet kraanwater en op een schone plaats aan de lucht laten drogen.

Desinfectie moet eenmaal per week worden uitgevoerd. Dit kan gedaan worden door deze onderdelen ongeveer 10 minuten te laten koken, behalve pvc-onderdelen (sommige maskers en slangen) die kunnen uitharden en vervormen wanneer dit gedaan wordt. Gebruik anders in de handel verkrijgbaar desinfectiemiddel. Spoel grondig met schoon water na het desinfecteren; volg de instructies van de leverancier van het desinfectiemiddel.

De behuizing van de basiseenheid en de buis hebben geen uitgebreide reiniging nodig, maar kunnen uiteraard worden gereinigd met een zachte doek met water en een mild reinigingsmiddel. Veeg de behuizing af en droog deze onmiddellijk met een zachte schone doek.

De luchtfilter mag niet worden gewassen. Indien hij nat zou worden, moet hij vervangen worden om verstoppingen te voorkomen.

Specifiek voor een meshvernevelaar: het vernevelkapje moet na elk gebruik worden gereinigd:

 • Vul de medicijnhouder met water en vernevel het water. Vernevel het water gedurende 1 tot 2 minuten om te voorkomen dat de medicatie droogt en aan het mesh blijft kleven na gebruik.
 • Was daarna het vernevelkapje in mild (neutraal) reinigingsmiddel en spoel het af met zuiver water. Laat aan de lucht drogen op een schone plaats.

Voor de meeste vernevelaars is het aanbevolen om de vernevelaarset, het mondstuk en neusstuk, de maskers en slang elk jaar te vervangen. Luchtfilters moeten ongeveer elke 60 dagen worden vervangen. Specifiek voor de meshvernevelaar wordt aanbevolen om het vernevelkapje na ongeveer 1 jaar te vervangen.

Voor vervangende artikelen of extra accessoires voor OMRON-vernevelaars kunt u contact opnemen met uw gebruikelijke leverancier.

Vernevelaars zijn geschikt voor gebruik bij baby's en kinderen. Maar ook voor volwassenen en ouderen; werkelijk voor alle leeftijden.

Verzending en retournering

Verzendinformatie

Standard delivery in 2 - 5 business days, at €5.95 per order. Free delivery for all orders above €20.

Retournering

Free return within 14 days. Read more about how to return an order.

Onze reactie op de COVID-19-pandemie

Ontdek hoe OMRON reageert op de COVID-19-pandemie en verken onze relevante oplossingen en diensten.

Verken

Meer informatie

Ontdek manieren om een bevredigender leven te leiden, met een gezonder hart en ademhalingsstelsel, en zoek advies over pijnbestrijding en een actieve levensstijl.