Gentle Temp 720
Gentle Temp 720
Gentle Temp 720
Gentle Temp 720
Gentle Temp 720
Video afspelen
Gentle Temp 720
Gentle Temp 720
Gentle Temp 720
Gentle Temp 720
Gentle Temp 720
Video afspelen

Gentle Temp 720

MC-720-E
 • null
  3 jaar garantie

De OMRON Gentle Temp 720 is onze eerste digitale voorhoofdthermometer. Maakt gebruik van zeer nauwkeurige technologie voor het meten van de voorhoofd-, oppervlakte- of kamertemperatuur – hygiënisch, comfortabel en supersnel.

De Gentle Temp 720 wordt met één druk op de knop geactiveerd; houd gewoon de sensor op 1-3 cm afstand van het oppervlak dat je wilt meten, druk op de startknop en je hebt een meetwaarde binnen slechts één seconde.

Om temperatuurmetingen 's nachts gemakkelijker te maken, heeft de Gentle Temp 720 een functie voor achtergrondverlichting, zodat je de temperatuur 's nachts kunt meten terwijl je kind slaapt.

Dankzij een geheugen waarin tot 25 meetwaarden kunnen worden geregistreerd, is het mogelijk om veranderingen in temperatuur en trends over langere tijd te volgen.

 • null
  3 jaar garantie

Productvoordelen

Functies en voorzorgsmaatregelen

 • Contactloze meting
 • 3-in-1 meting
 • Snelle meting binnen 1 seconde
 • Functie voor achtergrondverlichting
 • Instelkeuze Celsius/Fahrenheit
 • Grote display
 • Automatische uitschakelfunctie

 

Specificaties

Geheugen
25 metingen
Type meting
Voorhoofd, oppervlakte, kamer
Contactloos
Ja
3-in-1 meetfuncties
Ja
Achtergrondverlichting
Ja
Snelle meting van 1 seconde
Ja
Selectie °C / °F
Ja
Pieper
Ja
Verwisselbare batterij
Ja
Automatische uitschakeling
Ja
Gewicht (kg)
0,09
Item afmetingen (mm)
45 x 39 x 155

Inhoud van de verpakking

 • Gentle Temp 720 Thermometer
 • 1x CR2032 Batterij
 • Sondedop
 • Gebruiksaanwijzing

Garantie

OMRON biedt op dit product een garantie van 3 jaar vanaf de datum van aankoop.

Gebruiksaanwijzing en ondersteuning

Customer Service

Contact OMRON

Gebruiksaanwijzing

Veelgestelde vragen

Het is noodzakelijk om bij iedere meting een nieuw hoesje te gebruiken om een nauwkeurige meting te waarborgen. Gebruik de thermometer nooit zonder hoesje; de lens kan vervuild raken, hetgeen de meting kan beïnvloeden. Het gebruik van thermometerhoesjes is absoluut nodig om vervuiling van de les te voorkomen, omdat vingerafdrukken, oorsmeer en ander vuil de nauwkeurigheid van de thermometer ernstig belemmeren. Als de lens van de sonde toch vuil is geworden kan deze voozichtig worden gereinigd met een schoon katoenen doekje met alcohol. Gebruik GEEN papieren handdoekje, tissue o.i.d. De lens kan beschadigd raken door de vezels van het papier. Laat de lens 45 minuten drogen voordat u een nieuwe hoesje plaatst.Plaats altijd de beschermdop wanneer u de thermometer niet gebruikt.

In het algemeen worden te lage metingen veroorzaakt door een verkeerde manier van meten. We adviseren u om bij uzelf en uw gezinsleden te oefenen met het gebruik van de oorthermometer. Door te oefenen wordt u vanzelf handig in het omgaan met de thermometer en vergroot u het vertrouwen in metingen die u uitvoert bij iemand die ziek is. NB. Lees de gebruiksaanwijzing goed voordat u de thermometer in gebruik neemt. Een lage aanwijzing kan ook worden veroorzaakt door een oorontsteking.

Voor iedere leeftijdsgroep is een andere lichaamstemperatuur normaal. Voor de volgende leeftijdsgroepen gelden de volgende temperaturen:

 • Baby's en peuters (0-2 jaar): 36,4 - 38,0 °C.
 • Kinderen van 3-10 jaar: 36,1 - 37,8 °C.
 • Jongeren en volwassenen van 11-65 jaar: 35,9 - 37,6 °C.
 • Volwassenen vanaf ca 65 jaar: 35.8 - 37,5 °C.
Deze temperaturen zijn gebaseerd op orale meting (meting onder de tong). Vooral bij ouderen komen grote individuele verschillen voor. Overleg met uw arts of andere medische professional over de manier van meten en wanneer u verhoging of koorts moet melden.

De Gentle Temp oorthermometers MC510, MC520 en MC521 werken op een (1) 3V lithiumbatterij, type CR2032. Let bij het plaatsen van de batterij goed op de + en - tekens. Raadpleeg bij twijfel de gebruiksaanwijzing.

Rectaal:
De meest betrouwbare manier om de kerntemperatuur te meten is een rectale meting. Dit is een accurate meting en de kans op foutmetingen is gering. Het normale temperatuurbereik loopt van 36,2°C tot 37,7°C.

Oor:
Ook de meting in het oor is een zeer betrouwbare wijze om de kerntemperatuur van het lichaam te bepalen. Hierbij wordt een thermometer gebruikt die de infrarood- straling die door het trommelvlies (Tympanum) wordt afgegeven kan registreren.Dit is een betrouwbare meting met een kleine kans op fouten in de meetresultaten. Het normale bereik is 35,5°C - 37,5°C.

Mond:
Er zijn twee manieren om de temperatuur in de mond te meten. In de wang (""buccaal"") of onder de tong (""sublinguaal""). Deze metingen geven een temperatuur die ca 0,3°C tot 0,8°C lager is dan een rectale meting, waarbij meting onder de tong te verkiezen is boven meting in de wang.

Oksel:
Als er in klinieken lichaamstemperatuur wordt gemeten aan de huid is dat onder de oksel of in de lies. Daarbij wordt de arm of het been tegen het lichaam gedrukt om de invloed van de omgevingstemperatuur te verminderen. Dit heeft maar een beperkt resultaat, en verder heeft deze methode het nadeel dat zij lang duurt. Bij volwassenen is meting onder de oksel 0,5°C tot wel 1,5°C lager dan de rectaal gemeten temperatuur! Bij jonge kinderen is het verschil tussen meting onder de oksel en rectaal veel kleiner.

Verzending en retournering

Verzendinformatie

Standard delivery in 2 - 5 business days, at €5.95 per order. Free delivery for all orders above €20.

Retournering

Free return within 14 days. Read more about how to return an order.

Onze reactie op de COVID-19-pandemie

Ontdek hoe OMRON reageert op de COVID-19-pandemie en verken onze relevante oplossingen en diensten.

Verken