Wat is een weegschaal en lichaamscompositiemeter?

Augustus 2019

Badkamerweegschalen kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn in de strijd tegen overgewicht, obesitas en overige aanverwante aandoeningen. Vandaag de dag bieden veel weegschalen niet alleen nauwkeurige metingen van uw gewicht, maar ook van uw BMI (Body Mass Index), lichaamsvet, watergehalte in het lichaam, spiermassa en andere parameters.

De meeste lichaamscompositiemeters maken gebruik van bioëlektrische impedantie, waarbij niet te detecteren elektriciteit met een lage spanning door uw lichaam gaat. Deze stroom beweegt sneller door water en spieren dan door botten of vet. De weegschaal kan de snelheid van de stroom meten en een algoritme gebruiken om uw lichaamsvet en andere parameters te berekenen.

OMRON biedt weegschalen en klinisch gevalideerde lichaamscompositiemeters die alle hiervoor genoemde parameters meten en kunnen helpen uw fysieke en cardiovasculaire fitheid te analyseren. Sommige apparaten kunnen worden gebruikt met de OMRON connect-app voor smartphones zodat u doelen kunt instellen en uw lichaamsgewicht en -samenstelling gedurende een langere periode kunt bijhouden.