Wat is een bloeddrukmeter?

Augustus 2019

Bloeddrukmeters zijn tegenwoordig veel toegankelijker voor iedereen dan vroeger. Als u hoge bloeddruk hebt, kunnen deze meters u helpen bij uw pogingen deze te verlagen en uw arts van waardevolle, aanvullende informatie voorzien. Als uw bloeddruk normaal is, kan een bloeddrukmeter u helpen uw bloeddruk gezond te houden. Het handhaven van een gezonde bloeddruk kan het optreden van beroertes, hypertensie en lage bloeddruk helpen voorkomen.

Een bloeddrukmeter bestaat uit een opblaasbare manchet voor rond uw arm en een meetapparaat dat de druk van de manchet meet. Het apparaat meet uw bloedstroom op drie afzonderlijke punten om zeer nauwkeurige metingen te verkrijgen. Het is belangrijk een bepaalde manier van voorbereiding in acht te nemen om ervoor te zorgen dat uw bloeddrukmetingen nauwkeurig en consistent zijn. Deze voorbereidingen zijn niet ingewikkeld en zullen snel een tweede natuur worden.

Alle OMRON bloeddrukmeters zijn klinisch gevalideerd door medische instanties om de nauwkeurigheid te waarborgen en zijn uitgerust met Intellisense-technologie waardoor de manchet optimaal wordt opgeblazen voor snelle en comfortabele metingen. Uw meetroutine zal een vast onderdeel van uw dag gaan vormen met een aantal functies die wij bieden in onze meters, waaronder detectie van een onregelmatige hartslag, bijhouden van ochtendhypertensie en een symbool voor het correct aanbrengen van de bloeddrukmeter. Bepaalde bloeddrukmeters kunnen tevens worden gebruikt met de OMRON connect-app om bloeddrukmetingen bij te houden en te delen.