VIVA
VIVA
VIVA
VIVA
VIVA
Video afspelen
VIVA
VIVA
VIVA
VIVA
VIVA
Video afspelen
Compatibel met de app Omron connect

VIVA

HBF-222T-EBK
  • null
    3 jaar garantie

OMRON VIVA is een medisch apparaat met klinisch gevalideerde nauwkeurigheid van belangrijke parameters waarmee u een beter beeld krijgt van de gezondheid van uw hart (visceraal vet, vet en skeletspiermassa) en waarvan is aangetoond dat hiermee beroertes kunnen worden voorspeld. 1

Nauwkeurigheid waarop u kunt vertrouwen

VIVA is een klinisch gevalideerd apparaat dat gebruik maakt van bio-elektrische impedantie (BIA) analysetechnologie om uw lichaamssamenstelling te beoordelen. Het biedt nauwkeurige resultaten die worden bevestigd door medisch bewezen analysemethoden van zeer hoog niveau.

Belang van visceraal vet-analyse

Visceraal vet hoopt zich op rond uw organen. Een teveel aan dit ‘actieve vet’ beïnvloedt de werking van uw hormonen en lichaam. Uw bloeddruk stijgt en is van invloed op uw algehele welbevinden.

Verbeter uw welbevinden en houd de controle door 6 nauwkeurige lichaamsmetingen: visceraal vet, vet, skeletspiermassa, basaal-metabolisme, BMI en gewicht.

Onderdeel van OMRON Smart Ecosystem

VIVA is een onderdeel van Smart Ecosystem bloeddrukmeters die in deze klasse als beste uit de bus komen. Het bewaken van uw lichaamssamenstelling kan er samen met uw bloeddruk en hartslag voor zorgen dat u inzicht krijgt in de gezondheid van uw hart en vaten zodat u eventueel op tijd in actie kunt komen.

Volg en deel uw voortgang eenvoudig via de "OMRON connect"-app om een dieper inzicht te krijgen in de gezondheid van uw hart. Compatibel met iOS en Android.

1. J.P. Despre´s. Body Fat Distribution and Risk of Cardiovascular Disease. Circulation September 4, 2012, Volume 126, Issue 10

  • null
    3 jaar garantie

Productvoordelen

Specificaties

Apparaattype
Lichaamscompositiemeter
Geheugen
30 metingen
Validatie
Klinische validatie
Gewicht
Ja
Lichaamsvet (in %)
Ja
BMI (Body Mass Index)
Ja
Skeletspiermassa (in %)
Ja
Visceraal vet
Ja
Basaal-metabolisme
Ja
Aantal gebruikersprofielen
4,00
Gastmodus
Ja
Leeftijdbereik
10-80 jaar
Verhogingen (g)
100,00
Maximum gewichtcapaciteit (kg)
150,00
Aan/Uit-technologie
Sensorschakelaar
Verbonden
Ja
Compatibel mobiele app
Compatibel met de app Omron connect
Gewicht (kg)
1,60
Item afmetingen (mm)
285 x 280 x 28

Inhoud van de verpakking

  • VIVA Lichaamscompositiemeter
  • 4x AAA batterijen
  • instructies voor instellen
  • gebruiksaanwijzing

Compatibiliteit

Klik hier voor een lijst met smartphones die zijn getest met OMRON connect.
Helaas werkt de KardiaMobile app nog niet in Nederland.

Garantie

OMRON biedt op dit product een garantie van 3 jaar (lichaamscompositiemeters) / 2 jaar (gewone weegschalen) vanaf de datum van aankoop.

Gebruiksaanwijzing en ondersteuning

Customer Service

Contact OMRON

Gebruiksaanwijzing

Veelgestelde vragen

Body Composition Monitors meten de elektrische geleidbaarheid van de zachte weefsels van het menselijk lichaam. Deze wordt beïnvloed (en daarmee de bepaling van het vetpercentage) door het vruchtwater.

Hiernaast is het gewicht van een zwangere vrouw beduidend hoger dan normaal, ook dit kan de bepaling van het vetpercentage beïnvloeden.

OMRON Body Composition Monitors sturen een heel zwak stroompje - 50 kHz, 0,5 mA (milli-ampère) door het lichaam.

Dit is absoluut veilig.
Echter, bij dragers van elektronische medische apparaten, zoals pacemakers, ECG apparaten e.d. kan dit stroompje storingen veroorzaken. Daarom wordt deze mensen sterk geadviseerd de Body Composition Monitors NIET te gebruiken.

Wij adviseren u om 's ochtends te meten voordat u gaat trainen, eten, drinken of douchen. Dit geeft u de gelegenheid om een trend te herkennen en dag na dag te vergelijken. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de hoeveelheid vocht in het lichaam bij veel mensen in de loop van de dag afneemt. Dit heeft invloed op de meetresultaten bij de verschillende meetmethoden. Bij de "hand>hand"-methode zal het gemeten vetpercentage in de loop van de dag stijgen. Bij de "voet>voet" stijgt in de loop van de dag juist het spierpercentage. Bij de meting via het gehele lichaam zal er tussen metingen vroeg op de dag of later weinig tot geen verschil zijn.

"

Elke Body Composition Monitor die werkt volgens het BIA (Bio Impedantie Analyse)principe stuurt een zwak stroompje door het lichaam.
Dit is niet door een persoon waar te nemen maar een pacemaker zou dit signaal kunnen oppikken en daardoor niet betrouwbaar functioneren. Daarom wordt mensen met een pacemaker sterk geadviseerd de Body Composition Monitors NIET te gebruiken.

"

Visceraal vet is vet rond de interne organen. Van een teveel aan visceraal vet wordt gedacht dat dit sterk gerelateerd is aan verhoogde vetniveau's in het bloed. Dit kan leiden tot welvaartsziekten als hyperlipidemie en suikerziekte. Deze aandoeningen verstoren de overdracht van energie uit het bloed naar de cellen. Voor het voorkomen of verlichten van welvaartsziekten is het belangrijk de hoeveelheid visceraal vet te verminderen tot een acceptabel niveau. Mensen met veel visceraal vet hebben vaak een grote maag. Dit is echter niet altijd het geval, en hoge niveau's van visceraal vet kunnen leiden tot metabolische obesitas. Metabolische obesitas (viscerale obesitas met normaal gewicht) geeft vetniveaus die hoger zijn dan gemiddeld, zelfs als het gewicht op of onder het ideale gewicht voor de lengte ligt.

Verzending en retournering

Verzendinformatie

Standard delivery in 2 - 5 business days, at €5.95 per order. Free delivery for all orders above €20.

Retournering

Free return within 14 days. Read more about how to return an order.

Onze reactie op de COVID-19-pandemie

Ontdek hoe OMRON reageert op de COVID-19-pandemie en verken onze relevante oplossingen en diensten.

Verken