BF511 Turquoise
Video afspelen
BF511 Turquoise
Video afspelen

BF511 Turquoise

HBF-511T-E
 • null
  3 jaar garantie

De BF511 is de meest uitgebreide Lichaamscompositiemeter van Omron waarmee uitvoerig inzicht wordt verkregen in lichaams- en visceraal vet, skeletspiermassaniveau, BMI en basaal-metabolisme. Klinisch gevalideerd* en geclassificeerd als medisch apparaat.

* Accuracy of Bioelectrical Impedance Consumer Devices for Measurement of Body Composition - Obesity Facts 2008 Dec; 1 (6):319-324

 • null
  3 jaar garantie

Functies en voorzorgsmaatregelen

 • Metingen met 8 sensoren op beide handen en voeten voor volledige lichaamsmeting
 • Met behulp van de bio-elektrische impedantie (BI-methode) wordt lichaamsvet weergegeven als een percentage van het lichaamsgewicht
 • Meet skeletspiermassa - de spieren die aan het bot zijn gehecht waarmee het lichaam beweegt

Specificaties

Apparaattype
Lichaamscompositiemeter
Geheugen
Laatste meting
Validatie
Klinische validatie
Gewicht
Ja
Lichaamsvet (in %)
Ja
BMI (Body Mass Index)
Ja
Skeletspiermassa (in %)
Ja
Visceraal vet
Ja
Basaal-metabolisme
Ja
Aantal gebruikersprofielen
4,00
Gastmodus
Ja
Leeftijdbereik
6-80 jaar
Verhogingen (g)
100,00
Maximum gewichtcapaciteit (kg)
150,00
Aan/Uit-technologie
Schakelaar
Gewicht (kg)
2,10
Item afmetingen (mm)
303 x 327 x 55

Inhoud van de verpakking

 • BF511 Lichaamscompositiemeter
 • 4xAA Batterijen
 • Gebruiksaanwijzing
 • Garantiekaart

Garantie

OMRON biedt op dit product een garantie van 3 jaar (lichaamscompositiemeters) / 2 jaar (gewone weegschalen) vanaf de datum van aankoop.

Gebruiksaanwijzing en ondersteuning

Customer Service

Contact OMRON

Gebruiksaanwijzing

Veelgestelde vragen

Body Composition Monitors meten de elektrische geleidbaarheid van de zachte weefsels van het menselijk lichaam. Deze wordt beïnvloed (en daarmee de bepaling van het vetpercentage) door het vruchtwater.

Hiernaast is het gewicht van een zwangere vrouw beduidend hoger dan normaal, ook dit kan de bepaling van het vetpercentage beïnvloeden.

OMRON Body Composition Monitors sturen een heel zwak stroompje - 50 kHz, 0,5 mA (milli-ampère) door het lichaam.

Dit is absoluut veilig.
Echter, bij dragers van elektronische medische apparaten, zoals pacemakers, ECG apparaten e.d. kan dit stroompje storingen veroorzaken. Daarom wordt deze mensen sterk geadviseerd de Body Composition Monitors NIET te gebruiken.

Wij adviseren u om 's ochtends te meten voordat u gaat trainen, eten, drinken of douchen. Dit geeft u de gelegenheid om een trend te herkennen en dag na dag te vergelijken. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de hoeveelheid vocht in het lichaam bij veel mensen in de loop van de dag afneemt. Dit heeft invloed op de meetresultaten bij de verschillende meetmethoden. Bij de "hand>hand"-methode zal het gemeten vetpercentage in de loop van de dag stijgen. Bij de "voet>voet" stijgt in de loop van de dag juist het spierpercentage. Bij de meting via het gehele lichaam zal er tussen metingen vroeg op de dag of later weinig tot geen verschil zijn.

"

Elke Body Composition Monitor die werkt volgens het BIA (Bio Impedantie Analyse)principe stuurt een zwak stroompje door het lichaam.
Dit is niet door een persoon waar te nemen maar een pacemaker zou dit signaal kunnen oppikken en daardoor niet betrouwbaar functioneren. Daarom wordt mensen met een pacemaker sterk geadviseerd de Body Composition Monitors NIET te gebruiken.

"

Visceraal vet is vet rond de interne organen. Van een teveel aan visceraal vet wordt gedacht dat dit sterk gerelateerd is aan verhoogde vetniveau's in het bloed. Dit kan leiden tot welvaartsziekten als hyperlipidemie en suikerziekte. Deze aandoeningen verstoren de overdracht van energie uit het bloed naar de cellen. Voor het voorkomen of verlichten van welvaartsziekten is het belangrijk de hoeveelheid visceraal vet te verminderen tot een acceptabel niveau. Mensen met veel visceraal vet hebben vaak een grote maag. Dit is echter niet altijd het geval, en hoge niveau's van visceraal vet kunnen leiden tot metabolische obesitas. Metabolische obesitas (viscerale obesitas met normaal gewicht) geeft vetniveaus die hoger zijn dan gemiddeld, zelfs als het gewicht op of onder het ideale gewicht voor de lengte ligt.

Verzending en retournering

Verzendinformatie

Standard delivery in 2 - 5 business days, at €5.95 per order. Free delivery for all orders above €20.

Retournering

Free return within 14 days. Read more about how to return an order.

Onze reactie op de COVID-19-pandemie

Ontdek hoe OMRON reageert op de COVID-19-pandemie en verken onze relevante oplossingen en diensten.

Verken